Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jabłecznik z kruszonką

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Mąkę wymieszaj z Moją do pieczenia, 2 łyżkami cukru, proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Dodaj żółtka. Całość dokładnie zagnieć. Ciasto przełóż do lodówki na około pół godziny. W tym czasie pokrój jabłka w niewielką kostkę i przełóż do garnka. Podlej je odrobiną wody, dodaj łyżkę cukru, cynamon i duś na średnim ogniu. Chłodne ciasto podziel na 2 części. Pierwszą część ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną Moja, nakłuj widelcem, podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Następnie dodaj podduszone jabłka z cynamonem. Drugą część ciasta przygotuj kruszonkę i ułóż na jabłkach. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Upieczony jabłecznik posyp cukrem pudrem i płatkami migdałów.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x