Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Indyk faszerowany

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Filet rozetnij na płat, a następnie rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem. Cały płat indyka posmaruj serkiem kanapkowym.
Na całej długości mięsa rozłóż paprykę. Dodaj kawałki mozzarelli. Zwiń w roladę i obwiąż nicią. Obsyp solą, pieprzem
i papryką słodką. Mięso obsmaż na oleju, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej odrobiną wody.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 50 minut. Podawaj z kaszą jaglaną i buraczkami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x