Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Gulasz po mazursku

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Pokrojoną w kostkę pręgę wołową włóż do garnka, dodaj włoszczyznę, kapustę oraz ziele angielskie, zalej niedużą ilością wody i gotuj do miękkości. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę i przełóż do rondla o grubym dnie. Dodaj przygotowane mięso, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i wlej bulion, który został po ugotowaniu mięsa. Całość duś do miękkości. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ogórki, posiekaną w paski paprykę oraz pokrojoną marchewkę i pietruszkę ugotowaną wcześniej z mięsem. Dopraw pieprzem oraz solą i dodaj mąkę wymieszaną ze śmietaną. Całość jeszcze raz zagotuj.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x