Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Gulasz góralski

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową podsmaż na łyżce smalcu w głębszym rondlu. Usmażone mięso przełóż do miski. W tym samym rondlu uduś na smalcu pokrojoną drobno cebulę, następnie dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę oraz usmażone wcześniej mięso. Wszystko dokładnie wymieszaj, zalej połową bulionu warzywnego i gotuj na wolnym ogniu przez około godz. Do gotującego się mięsa dorzuć odciśniętą i pokrojoną kapustę. Następnie dodaj kminek, pokrojony drobno czosnek, odrobinę pieprzu i soli oraz pozostałą część bulionu. W międzyczasie ugotuj kaszę według instrukcji podanej na opakowaniu. Mięso z kapustą duś do momentu, kiedy będą miękkie.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x