Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Groch z pęczakiem na wędzonce

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Groch zalej czterema szklankami wody, a pęczak siedmioma szklankami i mocz je przez około 8 godz. Po tym czasie gotuj pęczak i groch w tej samej wodzie, w której się moczyły, do momentu, aż będą miękkie. W osobnym garnku umieść pokrojone żeberka oraz warzywa. Dodaj pieprz, sól oraz liście laurowe. Składniki zalej wodą tak, aby je przykryła, i gotuj je do miękkości. Następnie połącz gotowany groch z pęczakiem i wywarami, w których się gotowały, z żeberkami i warzywami. Słoninę pokrojoną w drobną kostkę usmaż na suchej patelni. Przygotowane danie okraś powstałymi skwarkami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x