Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Groch z kapustą i grzybami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Groch zalej litrem gorącej wody, odstaw do napęcznienia na 2 godziny. Grzyby opłucz, zalej dwiema szklankami zimnej wody, a gdy zmiękną, ugotuj je w tej samej wodzie (30 minut).
Namoczony groch odcedź, zalej świeżą gorącą wodą, dodaj sól. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu. Ugotowane grzyby odcedź i pokrój w paseczki. Kapustę posiekaj, włóż do rondla, zalej wywarem z grzybów. Wrzuć grzyby i przyprawy, gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Cebule pokrój w plasterki, zeszklij na oleju. Dodaj do kapusty, wymieszaj. Na końcu dodaj miękki groch i pozostały olej, wymieszaj i duś jeszcze 10 minut. Przypraw do smaku pieprzem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x