Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Galaretka z kurczakiem i warzywami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Kurczaka opłucz, obierz marchewkę, odcedź warzywa konserwowe i wszystko włóż do rondla. Wlej tyle wody, by przykryła mięso i warzywa, dodaj łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Wyjmij mięso i warzywa. Odcedź bulion i odmierz 500 ml. Kiedy warzywa i mięso ostygną – pokrój je w małą kostkę. Obrane jajka przekrój na pół. W foremkach ułóż świeżą pietruszkę, połówki jajek, warzywa i kurczaka. Odmierzony bulion zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i mieszaj tak długo, aż się rozpuści. Ostudzonym bulionem zalej foremki. Kiedy całkowicie ostygną, włóż je na całą noc do lodówki. Gotowe galaretki przystrój cytryną i świeżą pietruszką.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x