Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Frittata z warzywami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Użyj patelni, którą można nagrzewać w piekarniku. Podsmaż na niej warzywa przez kilka minut, aż zmiękną. Dopraw solą i odrobiną pieprzu cayenne. Jajka roztrzep z mlekiem i serem, lekko posól. Gotową masę jajeczną wylej na warzywa i smaż wszystko 5-8 min pod przykryciem. Patelnię włóż następnie do piekarnika nagrzanego do 180°C na mniej więcej 10 min. Gdy masa się zetnie, wyłóż ją na półmisek spodem do góry. Pokrój frittatę na trójkąty, podawaj z pokrojoną cebulką dymką i pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x