Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Dorsz na maśle klarowanym

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

W rondlu rozgrzej masło klarowane i zeszklij na nim posiekaną cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, mieszając. Dodaj przecier pomidorowy, bulion i sok z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i startym imbirem. Dodaj szczyptę curry i kurkumy. Duś 5 minut. Włóż filety dorsza, przykryj i duś 2 minuty. Odwróć filety, duś kolejne 2 minuty. Na koniec posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x