Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Dorsz bazyliowo-cytrynowy

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Pokrojonego na mniejsze kawałki dorsza dopraw solą i pieprzem. Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce. W miseczce wymieszaj sok z połowy cytryny, 1 łyżeczkę startej skórki, 1 łyżeczkę musztardy sarepskiej Lewiatan, posiekany czosnek, bazylię i oliwę. Rybę ułóż na blaszce. Na wierzch wyłóż łyżeczkę powstałego sosu i rozsmaruj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x