Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Chłodnik i gazpacho

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Chłodnik:
Sok przelej do garnka i podgrzej. Zdejmij z ognia. Dopraw cukrem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem. Dodaj startego na grubych oczkach ogórka i rzodkiewkę, posiekany koperek oraz szczypiorek. Dodaj kefir i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ugotowanym jajkiem i świeżym koperkiem.

Składniki na chłodnik:

1 sok warzywny z burakiem Lewiatan 330 ml
500 ml kefiru
pęczek rzodkiewki
1 ogórek zielony
1/2 pęczka koperku
pęczek szczypiorku
sok z połowy cytryny
4 jajka ugotowane na twardo
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki cukru
sól
pieprz

Gazpacho:
Obrane ze skórki i pokrojone pomidory zalej sokiem pomidorowym. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka. Następnie dodaj drobno posiekaną szalotkę, czosnek, chilli, przemieszaj. Dodaj oliwę, miąższ z chleba i zblenduj. Włóż do lodówki na około godzinę. Podawaj z grzankami i chilli.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x