Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Chilli con carne w tortilli

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Na patelni rozgrzej olej, zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso i przyprawy. Smaż cały czas mieszając. Dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolę. Następnie dodaj przecier pomidorowy i duś przez ok. 5 minut, mieszając. Gotowe chilli con carne nałóż na tortille. Posyp serem. Zwiń je uważając, żeby farsz nie wypadał, znów posyp serem i papryczką chilli. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Gotowe tortille posyp świeżą kolendrą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x