Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Cebule nadziewane wieprzowiną

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Cebule obierz i podgotuj 2-3 min w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zetnij wierzch każdej i wydrąż w środku tak, by pozostawić dwie warstwy miąższu. Wydrążony miąższ zmiel i podsmaż na maśle, dodaj mięso, dopraw do smaku i podsmażaj ok. 10 min. Ostudź farsz, a bułkę namocz w mleku i gdy zmięknie, dodaj do mięsa razem z jajkami. Całość wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Cebule nadziej farszem, posyp startym żółtym serem i zapiekaj, aż się zrumienią.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x