Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Bitki wołowe

Lista zakupów

Wyczyść listę

Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, oprósz solą i mąką, obsmaż z obu stron do zrumienienia na posmarowanej olejem patelni . Włóż do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż czosnek i pokrojoną w plastry cebulę, dodaj do mięsa, dołóż musztardę, liść laurowy i ziele angielskie. Zalej wrzątkiem (do przykrycia mięsa), zagotuj, zmniejsz ogień i duś przez ok. 3 godziny, aż mięso będzie miękkie. Zagęść sos wsypywaną powoli mąką, zamieszaj, zagotuj. Podawaj z kaszą gryczaną i buraczkami lub ćwikłą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x