Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Biszkoptowe naleśniki z dżemem

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Polecamy specjalnie dla Ciebie przepis na pyszne naleśniki z dżemem!

Przygotuj ciasto: oddziel żółtka od białek, przesianą mąkę wymieszaj z mlekiem, wszystkimi żółtkami, cukrem, łyżką masła i solą. Starannie wymieszaj masę lub zmiksuj mikserem na gładko i odstaw na pół godziny.
Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie, ale dokładnie połącz ją z ciastem.
Za każdym razem przed nałożeniem ciasta na patelnię zamieszaj je, a jeśli nieco opadnie – ubij trzepaczką.
Smaż na złoty kolor z obu stron na maśle roztopionym na patelni.

Przygotuj farsz: rodzynki sparz wrzątkiem. Serki starannie utrzyj razem, dodaj odciśnięte rodzynki i wymieszaj.
Naleśniki posmaruj przygotowanym kremem i złóż w trójkąt lub zawiń do środka jak krokiety.
Przed podaniem obsmaż na jasno-złoto, ułóż na talerzach, udekoruj dżemem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x