Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Biała kiełbasa w piwie

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

W garnku umieść kiełbasę, zalej ją piwem, dorzuć goździki, ziele angielskie i liście laurowe. Następnie gotuj ją na wolnym ogniu około 30 min. Po tym czasie wyjmij ją z garnka i pokrój na większe kawałki. Na maśle usmaż pokrojoną w paski cebulę. Kiedy będzie zeszklona, dodaj do niej przecedzony wywar piwny i duś przez 10-15 min. (piwo powinno się delikatnie zredukować). Po tym czasie ugotowaną cebulę przetrzyj przez sitko wraz z wywarem piwnym i dodaj pokrojoną kiełbasę. Całość podgrzej na patelni. Danie podawaj z ziemniakami, polane sosem piwnym z cebulą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x