Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Barszcz czerwony z pasztecikami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Barszcz:
Obrane i pokrojone na mniejsze części buraki zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny. Dodaj 2 łyżki octu jabłkowego, 2 łyżki cukru i gotuj kolejne 5 minut. Pozostałe, pokrojone warzywa zalej wodą. Dodaj przyprawy. Gotuj do miękkości warzyw. Do ugotowanego wywaru z buraków dodaj wywar z warzyw. Gotuj na bardzo małym ogniu przez kolejne 15-20 minut.

Paszteciki:
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na maśle klarowanym, dodaj starte na grubych oczkach pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 5 minut. Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Na część każdego prostokąta wyłóż farsz pieczarkowy i zawiń. Paszteciki posmaruj jajkiem. Piecz w piekarniku zgodnie z zaleceniami producenta.

Składniki na paszteciki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła klarowanego
jajko do posmarowania ciasta
pieprz czarny ziarnisty
sól

Barszcz podawaj w towarzystwie pasztecików.
Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x