Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Babeczki z owocami i miętą

Potrzebne składniki:

Szybko, ale dokładnie zagnieć wszystkie składniki. Masę zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Do foremek powkładaj papilotki na babeczki. Wyjmij ciasto z lodówki, podziel na 8 części i wyklej dno i boki foremek. Foremki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 min na złoty kolor. Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.

Przygotuj nadzienie: owoce umyj i osusz, brzoskwinie osącz i pokrój na kawałki. Budyń wymieszaj z połową szklanki zimnego mleka i cukrem. Resztę mleka zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez chwilę. Przykryj folią, by nie powstał kożuch i odłóż do ostygnięcia. Babeczki napełnij budyniem, udekoruj owocami i miętą.

Składniki na nadzienie:

  • 1 budyń śmietankowy
  • 450 ml mleka 3% Lewiatan
  • 3 łyżki cukru
  • 400 g malin
  • połówki brzoskwiń w lekkim syropie Lewiatan
  • kilka listków mięty
  • 8 foremek na babeczki o średnicy 5 cm
  • 8 papierowych foremek na babeczki (papilotek)

 

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x