Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj sprasowany czosnek, posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dopraw szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i wstaw do lodówki na czas przygotowania reszty potrawy. Grzyby mocz przez godzinę w gorącym bulionie. Następnie odsącz je, przypraw odrobiną soli oraz pieprzu i obtocz w mące. W rondelku rozgrzej olej i wrzuć do niego kapelusze. Smaż je na wolnym ogniu przez około 20 min. Po wyjęciu odsącz je na papierowym ręczniku. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem czosnkowo-
koperkowym.
Składniki na sos:
4 czubate łyżki majonezu stołowego Lewiatan
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
garść koperku
½ cebuli szalotki
sól Lewiatan
pieprz czarny mielony
Smacznego!
Dodaj do ulubionych