Mumie:
z ciasta francuskiego poodcinaj mniej więcej centymetrowe paski. Owiń nimi parówki, pozostawiając miejsce na oczy. Z ziarenek pieprzu zrób mumiom oczy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż mumie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Podawaj z ketchupem.
Składniki:
5 parówek z szynki Lewiatan
opakowanie ciasta francuskiego
pieprz ziarnisty Lewiatan
Ośmiorniczki:
Każdą parówkę przetnij na pół. Następnie połówkę przetnij na krzyż na głębokość 3 centymetrów. Parówki ugotuj. Plasterki sera pokrój w paski. Owiń nimi główki ośmiornicy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 5 minut. Podawaj z ketchupem.
Składniki:
5 parówek z szynki Lewiatan
3 plastry żółtego sera
Smacznego!
Dodaj do ulubionych