Szybko, ale dokładnie zagnieć wszystkie składniki. Masę zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Do foremek powkładaj papilotki na babeczki. Wyjmij ciasto z lodówki, podziel na 8 części i wyklej dno i boki foremek. Foremki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 min na złoty kolor. Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.
Przygotuj nadzienie: owoce umyj i osusz, brzoskwinie osącz i pokrój na kawałki. Budyń wymieszaj z połową szklanki zimnego mleka i cukrem. Resztę mleka zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez chwilę. Przykryj folią, by nie powstał kożuch i odłóż do ostygnięcia. Babeczki napełnij budyniem, udekoruj owocami i miętą.
Składniki na nadzienie:
- 1 budyń śmietankowy
- 450 ml mleka 3% Lewiatan
- 3 łyżki cukru
- 400 g malin
- połówki brzoskwiń w lekkim syropie Lewiatan
- kilka listków mięty
- 8 foremek na babeczki o średnicy 5 cm
- 8 papierowych foremek na babeczki (papilotek)
Smacznego!
Dodaj do ulubionych