W miseczce wymieszaj jogurt gęsty z musztardą, papryką, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak powstały sos odstaw do lodówki. Piersi z kurczaka umyj i osusz je papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbij. Mięso natrzyj dokładnie odrobiną oleju, solą, pieprzem i czerwoną papryką. Wstaw do lodówki na 30 minut. Ugotuj ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając do wody łyżkę kurkumy. Mięso usmaż na oleju. Podawaj z sałatką grecką, z ugotowanym ryżem z kurkumą oraz sosem jogurtowo-musztardowym.
Składniki na sos:
1 jogurt naturalny
2 łyżki musztardy delikatesowej Lewiatan
1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Smacznego!
Dodaj do ulubionych