Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Gęsta oberiba z kaszą

Potrzebne składniki:

Posiekaną cebulę podsmaż na maśle do uzyskania złocistego koloru, następnie dodaj pokrojoną w cienkie słupki kalarepkę oraz młode posiekane listki z kalarepki. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i zalej odrobiną wody. Zmniejsz ogień i duś przez około 15 min. W międzyczasie ugotuj kaszę według instrukcji podanej na opakowaniu. Uduszone kalarepki dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dodaj mąkę i zagęść ją. Na koniec dorzuć pokrojony drobno koperek oraz ugotowaną kaszę. Całość podgrzewaj jeszcze przez chwilę.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x