Szpinak podsmaż na patelni i dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Poczekaj aż wystygnie i dodaj żółtka jajek, mąkę i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ubij pianę z białek i dodaj do masy. Delikatnie przemieszaj. Dużą prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej na nią przygotowaną masę ( powinna mieć ok. 1,5-2 cm wysokości). Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C i piecz przez 10 min. Wyjmij i ostudź. Upieczoną masę posmaruj serkiem i ułóż na niej plasterki łososia i skrop cytryną. Całość zwiń w roladę i zabezpiecz folią aluminiową, włóż do lodówki na kilka godzin. Gotową roladę pokrój w plastry.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych